На Рахівщині дитина ледь не спалила будинок (Фото)

Опубліковано:

2 січня о 16:15 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в с. Костилівка Рахівського району. Там, на вул. Підгірній, загорілася кімната в житловому будинку місцевого 51-річного жителя.

Як вдалося з'ясувати, того дня троє дітей, 2004, 2005 та 2011 років народження були вдома та гралися на подвір'ї.  В якийсь момент 6-річна Юлія забігла до будинку, взяла до рук сірники й підпалила аркуш паперу. Далі від нього вогонь поширився на килим та інші речі в дитячій кімнаті.

Коли дитина побачила, що  в приміщенні сталася пожежа, то одразу вибігла на балкон і почала кликати на допомогу свої старших братика та сестричку.

Ті, у свою чергу, побігли за допомогою до свого родича, котрий проживає неподалік. Кинувши всі свої справи, Олександр (так звати чоловіка), негайно кинувся на допомогу.  Коли прибіг до будинку, пожежа вже повністю охопила дитячу кімнату, а наякана дівчинка стояла на балконі на другому поверсі та кликала по допомогу. Тоді чоловік негайно зателефонував рятувальникам, а далі  за допомогою  драбини піднявся до дитини та, взявши її на руки, спустив до низу. На щастя, з дитиною було все гаразд.

Для ліквідації пожежі до місця було направлено вогнеборців 3-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Рахів. о 16:35  займання вдалося локалізувати й о 16:50 повністю ліквідувати. 

Збитки від пожежі встановлюються, адже вогнем знищено частину домашнього майна та пошкоджено дерев'яні стіни кімнати.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід