Рятувальники знайшли у горах чотирьох заблукалих туристів

Опубліковано:

Управління ДСНС України у Закарпатській області повідомляє про дві пошукові операції та чотирьох врятованих туристів за вчорашню добу. Перше прохання про допомогу до гірських рятувальників надійшло вчора, о 16.10. Під час катання на лижах на полонині Драгобрат у Рахівському районі втратив орієнтир та заблукав мешканець смт Надвірна Івано-Франківської області 1991 р.н. На пошук чоловіка вирушили п'ять рятувальників на одній одиниці техніки Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення.

О 19.15, під час обстеження території полонини Крачуняска, в напрямку до села Чорна Тиса Рахівського району, рятувальники зустріли мешканця м. Київ, 1993 р.н., який під час катання на лижах також втратив орієнтир та заблукав.

О 20.50  працівники ДСНС відшукали й 27-річного жителя смт Надвірна. Далі обох заблукалих доправили на гірськолижну базу “Драгобрат”. Медичної допомоги вони не потребували.

Ще одне повідомлення, цього разу  в районі г. Говерла, надійшло до рятувальників о 19.15. Як і в попередньому випадку, під час катання на лижах втратили орієнтир та  заблукали два мешканці м. Дніпро 1989 та 1990 років народження. Пошукові роботи проводили рятувальники Лазещинського гірського пошуково-рятувального відділення.

О 21.20 чоловіків знайшли та доправили до с. Лазещина Рахівського району, де вони тимчасово проживали. Стан здоров'я цих туристів також був задовільним, медичної допомоги вони не потребували.

Про Захід