Сьогодні у Львові на протест вийшли виробники спирту

Опубліковано:

Сьогодні, 21 грудня, кілька сотень працівників спиртзаводів ДП “Укрспирт” вийшли у Львові на акцію протесту. Спиртовики приєдналися до ходи протестуючих з громадських об'єднань, які пікетували обласну прокуратуру, поліцію, Львівську міськраду та Львівську ОДА.

Протестувальники обурені діями Антимонопольного комітету. Під стінами Львівського обласного тервідділення АМКУ відбувся мітинг, під час якого запалили сині і жовті димові шашки. Тут зачитали письмові вимоги учасників протесту від “Укрспирту”, які передали в приймальню відділення АМКУ. Представники останнього до протестуючих не вийшли, повідомляє “112 УА”.

“Знаючи, що відбувається така акція у Львові під егідою профспілок і громадських організацій до вимог до державних органів, ми також вирішили її підтримати. Тому що стали заручниками ситуації, коли АМКУ вчора, необгрунтовано і на замовлення – не побоюся цього сказати – потужних міжнародних алкогольних компаній, фактично, в ручному режимі, оштрафував державне підприємство “Укрспирт” на 33 мільйони гривень. Ця сума є непідйомною для нашого підприємства. І наш багатотисячний колектив, переважно з сільської місцевості, перед Різдвом і Новим Роком виявився перед загрозою залишитися без заробітної плати. Це було зроблено цинічно. Я особисто був присутній на засіданні АМКУ. Але наші доводи залишилися без уваги членів колегії. Тепер люди прийшли сюди, тому що відчули, що у них крадуть право на працю. Ми підготували колективне звернення, яке хочемо передати представнику Львівщини. Нехай доведе до керівництва. Ми будемо домагатися правди, домагатися права на працю “, – заявив начальник управління юридичного супроводу ДП” Укрспирт “Олег Дмитерко.

Повідомляється, що на протест до Львова приїхали близько 300 працівників зі спиртзаводів Західної України.

У свою чергу голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв пояснив причини штрафу: “Укрспирт” без об'єктивно виправданих причин встановлював для покупців ціни на спирт етиловий ректифікований на різному рівні, без прив'язки до обсягів закупівлі або інших обгрунтованих критеріїв, тобто дискримінаційним чином. Це створювало преференційні умови для одних виробників лікеро-горілчаної продукції та дискримінаційні для інших “.

В “Укрспирті” очікують реакції на свої вимоги.

Про Захід