Бібліотеку УжНУ увіковічнили у фільмі «У пошуках Івана Сили»

Опубліковано:





 30 грудня у Науковій бібліотеці Ужгородського університету знімали кілька кадрів документальної стрічки “У пошуках Івана Сили”, режисером якої є випускник англійської філології Максим Мельник.

За словами співавтора сценарію та автора однойменної книги Олександра Гавроша, це перший документальний фільм про нашого видатного земляка Івана Фірцака. “Попри відомість людини про неї залишилося мало реальних фактів. Хоч він і помер якихось сорок років тому, але про нього немає ні радіозапису, ні відеофіксації. Тому нашим завданням стало зафіксувати тих людей, які близько знали його – наймолодшого сина Богдана, чоловіка доньки Зірки Степана Матея та інших”, – коментує Олександр Гаврош.

Максим Мельник
Кадри фільму знімали в рідному селі Івана Фірцака Білках, в Іршаві та в Ужгороді. Обрали Наукову бібліотеку УжНУ як найбільшу книгозбірню краю. До того ж і тут відбувалися пошуки відомостей про цікавого силача. Тож у новій документальній стрічці можна буде побачити книгосховище й читальну залу.

Режисер документальної стрічки, випускник УжНУ Максим Мельник стверджує, що за допомогою цього фільму намагаються з'ясувати, що вигадка, а що правда у біографії Івана Фірцака, а також зафільмувати живу історію. Серед родзинок стрічки Максим Мельник називає мультфільми-колажі з фотографій легендарного силача.

Вихід документального фільму “У пошуках Івана Сили” запланований на весну.

Іванка Когутич Медіацентр УжНУ
 


Про Захід