Лісівники Закарпаття провели понад півсотні рейдів із виявлення незаконних рубок новорічних ялинок

Опубліковано:
 

На Закарпатті триває операція “Збережи ялинку”, яка щороку проводиться лісогосподарськими підприємствами щодо дотримання норм та лімітів заготівлі новорічних ялинок, рейдові перевірки з виявлення незаконних рубок та перевезення новорічних ялинок, а також контроль за дотриманням правил торгівлі, законності продажу і придбання новорічних ялинок в населених пунктах області.

Працівники державної лісової охорони посилену увагу звертають на проведення перевірок на територіях новорічних плантацій та ділянках цінних хвойних порід.

При цьому нагадують, що реалізація новорічних ялинок повинна проводитися лише за наявності електронного маркування. Лісівники Закарпаття закликають громадян не купувати новорічні ялинки сумнівного походження, не сприяти незаконному промислу, який завдає шкоди довкіллю!

У період з 07 по 17 грудня 2018 року на території Закарпатської області працівниками державної лісової охорони, Нацполіції, ДЛО та державної екологічної інспекції проведено 64 рейди, які були направлені на забезпечення охорони лісів від незаконних рубок шпилькових насаджень у передноворічний період.

Нагадуємо також, що рейди будуть проводитися до 11 січня 2019 року включно. Варто зауважити, що лісівники також проводять роз'яснювальну роботу серед населення про шкоду, що заподіюється незаконними рубками молодняків шпилькових порід, згубний вплив на формування лісових насаджень та відповідальність за скоєння цих лісопорушень.

ЗОУЛМГ

Про Захід