Закарпатські полісмени долучилися до масштабних навчань (Фото)

Опубліковано:

Чотири дні поспіль, з 10 по 13 грудня, на Київщині проходили масштабні тактико-спеціальні командно-штабні навчання органів системи МВС України. Участь у них взяли близько 1200 співробітників Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС, Державної прикордонної служби тощо. 

У команду від Закарпаття входили бійці роти поліції особливого призначення, тактико-оперативної роти (ТОР) патрульної поліції, працівники управління превентивної діяльності, Ужгородського відділу поліції та відділу комунікації ГУНП. До столиці прибули й начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник поліції Роман Стефанишин, його заступник полковник Ярослав Лебович та начальник Управління патрульної поліції Закарпатської області Юрій Марценишин.

Спершу виступали спортивні команди. Наша команда складалася із трьох бійців роти поліції особливого призначення та двох “ТОРівців”.

На змаганнях поліцейські спортсмени, у бронежилетах і повному озброєнні, долали смугу перешкод, стріляли з автомата й пістолета, демонстрували навики орієнтування на місцевості, надання першої медичної допомоги, подолання мінно-вибухових перешкод. І хоча перемогу в спортивних змаганнях святкували молоді й добре треновані бійці спецпідрозділів Нацгвардії, проте серед трьох десятків спортивних команд закарпатці виступили достойно.

Доки спортсмени змагалися, було розгорнуто 4 оперативні штаби, керівники яких в умовах, максимально наближених до реальних, відпрацьовували типові кризові ситуації, які можуть виникнути в роботі правоохоронців. Зокрема, масові безпорядки, захоплення заручників і державних установ, правопорушення під час виборів тощо. На кожну кризову ситуацію поліція мала реагувати належним чином, аби не допустити правопорушень. Для цього діяли оперативні штаби та ситуаційні центри.

Уперше до подібних тактико-спеціальних навчань було залучено й працівників відділів комунікації поліції усіх областей, які оперативно реагували в медійному просторі на кожну надзвичайну подію, проводили брифінги для представників ЗМІ тощо. 

Самі оперативні штаби спершу очолювали заступники, а далі й начальники  управлінь Національної поліції в областях. Кожні три години відбувалась заміна керівників, аби кожен із учасників навчань спробував себе в якості керівника оперативного штабу. 

Навчання на Київщині показали високий рівень професіоналізму усіх органів системи МВС України, їхнє уміння діяти оперативно та злагоджено в разі виникнення кризових ситуацій. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков нагородив переможців спортивних змагань кубками та цінними подарунками. А Голова Національної поліції України Сергій Князєв відзначив грамотами представників відділів комунікації обласних управлінь поліції, які брали участь в тактико-спеціальних навчаннях.  

(Використано фото Управління патрульної поліції в Закарпатській області)
   Відділ комунікації поліції Закарпатської області  

 

Про Захід