У курортному місті на Львівщині стали більше грабувати

Опубліковано:

У Трускавці на Ль вівщині зросла кількість пограбувань, хоча загалом є тенденція до спаду злочинності. 

Таке сказав учора, 13 грудня, на сесії Трускавецької міськради начальник Дрогобицької місцевої прокуратури Юрій Малахівський, інформує “Статус кво”.

За словами головного прокурора, в силу того, що прокуратура і вся правоохоронна система перебувають на стадії реформування, ускладнюються можливості працювати ефективно. Так з Нацполіції відбувся значний відтік кадрів, тож повсюдно бракує кваліфікованих поліцейських. Зокрема, поліція Дрогобича недоукомплектована на 36%.

Не краща ситуація і в курортному Трускавці. Тут, за словами прокурора, є лише три оперативні працівники карного розшуку, а колись їх було понад 20, і  3 дільничні інспектори.

Відтак, Юрій Малахівський схвалив крок Трускавця у забезпеченні міста камерами відеоспостереження у рамках програми “Безпечне місто”. Камери допомагають місцевим поліцейським швидше виходити на злочинців та встановлювати осіб, підозрюваних у правопорушеннях. Таким чином було розкрито декілька ДТП, де особи, які скоїли наїзд на пішоходів, з місця події втікали.

Проблемним питанням в курортному місті продовжує залишатися функціонування незаконних гральних закладів, а також, вважає прокурор, слід ретельніше підходити при наданні дозволів на функціонування цілодобових закладів, які здійснюють торгівлю, оскільки біля них є постійне скупчення людей. Як правило, більшість злочинів у нічний час відбувається на вул. Стебницькій біля супермаркету АТБ, у пабі “Абордаж”, ресторані Black Fox, нічному клубі “Cazanova”. Зрозуміло, що це не додає Трускавцю позитиву, оскільки кожна така подія супроводжується публікаціями у соцмережах, відповідно складається враження, що у місті не все гаразд.

Про Захід