На Закарпатті провели Загальнонаціональний тест з перевірки правової грамотності населення

Опубліковано:

 

За ініціативою Міністерства юстиції 12 грудня проводився Загальнонаціональний онлайн тест з перевірки правової грамотності населення. Також, Головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатській області, за сприяння Ужгородського національного університету, організовано тестування оффлайн, яке відбулося на базі факультету міжнародних економічних відносин ДВНЗ УжНУ.

Студенти 3-го курсу факультету міжнародних економічних відносин УжНУ мали змогу перевірили свою правову грамотність.

Перед початком тестування до студентів звернулися декан факультету, доктор політичних наук, професор Микола Палінчак та очільник Закарпатської юстиції Євген Когутич. Студенти дізналися, що вони долучаються до загальноукраїнської акції, призначення якої дослідити рівень правової грамотності громадян України, а також дати можливість кожному, хто бажає, пройти тестування та отримати результати своїх індивідуальних знань в області права.

Також, Євген Когутич розповів молоді, що тестування проходить в рамках Всеукраїнського тижня права, який проводиться щороку, починаючи з 2008 з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини, що стала першим міжнародним документом, в якому чітко сформульовані положення про права людини. 

Студенти жваво взялися до роботи, дотепні та цікаві запитання з різних галузей права спонукали їх до роздумів та обговорення.

Усі тести з оцінками будуть надані факультету після ретельного опрацювання та оцінювання фахівцями Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

А тим, хто хоче перевірити свою правову грамотність прямо зараз, пропонуємо перейти за посиланням.

Після проходження тестування просимо надіслати на пошту [email protected] прінт-скрін екрану з результатом тесту (хочемо побачити, які сфери потребують більшої уваги).

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області

Про Захід