Упродовж осені та першого тижня зими Закарпаття відвідали 4 потенційні кандидати у Президенти

Опубліковано:

Протягом осені та першого тижня зими Закарпатську область відвідали 4 потенційні учасники президентських виборів. Таку інформацію спостерігачам ОПОРИ вдалося зафіксувати шляхом моніторингу відкритих джерел інформації, у тому числі засобів масової інформації та сторінок політиків у соціальних мережах. Офіційно виборча кампанія розпочнеться у січні 2019 року, однак окремі політики вже активізували свою діяльність у регіонах.

У вересні Закарпаття відвідав лідер партії “Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка “Справедливість” Валентин НаливайченкоПолітик побував у двох найбільших містах області – Ужгороді та Мукачеві, де записав інтерв'ю із місцевими телеканалами. Крім цього Валентин Наливайченко зустрівся із мешканцями села Холмок, де обговорив з ними проблеми створення ОТГ.

У жовтні на Закарпатті побував потенційний кандидат на пост Президента, нардеп від партії “Опозиційний Блок” Юрій БойкоПолітик відвідав село Нижній Бистрий, що на Хустщині, де завітав до місцевої школи та подарував закладу інтерактивну дошку для навчання.

2 грудня потенційний кандидат на пост Президента, народний депутат України Віталій Купрій відвідав Ужгород та Мукачево, де провів у приміщеннях міських рад прийом виборців. Як повідомив нардеп спостерігачу ОПОРИ, Закарпаття – завершальна область у його турі прийому громадян Україною. За словами Купрія, він, як депутат, регулярно проводить подібні прийоми виборців, насамперед тих, права яких порушуються. Під час заходу присутні отримали  листівки з інформацією про нардепа Купрія, зокрема й про те, що він  вирішив балотуватися у Президенти. За підсумками візиту у Закарпатський регіон Купрій зняв відеоролик із місцевою жителькою, яка критикує чинну владу, і зокрема – Президента України Петра Порошенка.

12 12 2018 Zakarpattia kupriy

Також на початку зими, 5 грудня, до Ужгорода приїхав ще один потенційний кандидат на пост Президента України, лідер партії “Основа” Сергій Тарута. Під час зустрічі з журналістами Сергій Тарута та керівник партії Андрій Ніколаєнко поділилися своїм баченням суспільно-політичної ситуації та майбутнього України. Також Сергій Тарута та Сергій Ніколаєнко відвідали місто Мукачево, де завітали на українсько-австрійське підприємство “Фішер-Мукачево”. Крім цього, представники “Основи” мали окрему зустріч із місцевими бізнесменами.

12 12 2018 Zakarpattia taruta zustrich

На прес-конференції Сергій Тарута зазначив, що одна із цілей його візиту до Закарпатської області – розбудова у регіоні партійної мережі. Також Сергій Тарута підтвердив свій намір брати участь у президентських виборах, а також те, що партія “Основа” висуватиме своїх кандидатів до парламенту.

Представники ОПОРИ звернулися до всіх парламентських партій із питанням про майбутні візити їх лідерів чи інших представників до Закарпаття. У Закарпатській територіальній організації партії “Блок Петра Порошенка “СОЛІДАРНІСТЬ” зазначили, що візити представників партії плануються, однак хто приїде і коли саме, наразі невідомо.  Подібну інформацію представники ОПОРИ отримали і у партії “Об'єднання “САМОПОМІЧ” в Ужгороді: візити на Закарпаття уповноважених осіб від партії є у планах, однак інформації про те, хто саме відвідає область поки немає. Таку саму відповідь надали і в обласному осередку партії “Відродження”.

За інформацією від голови Закарпатського осередку “Радикальної партії Олега Ляшка” Надії Попадюк, потенційний кандидат на пост Президента, народний депутат України Олег Ляшко планував свій візит на Закарпаття ще у листопаді цього року, однак через ряд подій приїде до області вже наступного року. За попередньою інформацією, політик планує відвідати область у січні, однак точної дати приїзду наразі немає.

Прес-секретар Закарпатського осередку партії “ВО “Батьківщина” Іван Колодій зазначив: “Ми плануємо візити керівництва партії на Закарпаття, однак поки не знаємо, коли саме ці зустрічі відбудуться”.

Керівниця прес-служби партії “Народний Фронт” на Закарпатті Лариса Липкань зазначила, що в область планував приїхати Арсеній Яценюк, однак дати візиту, маршруту тощо – наразі невідомо.

За кометарем стосовно запланованих візитів ОПОРА зверталася і до Закарпатського осередку партії “Опозиційний блок” вранці 11 грудня. Однак станом на другу половину 12 грудня відповідь на електронний лист від організації так і не надійшла.

Згідно із частиною 1 статті 57 Закону України “Про вибори Президента України”, передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів”.

ОПОРА Закарпаття

Про Захід