У Львові працівники спецслужби влаштували анархістам “шмон”

Опубліковано:

Учора, 6 грудня, вранці працівники СБУ і поліції провели обшуки у квартирах львівських активістів анархістських організацій “Екологічна платформа” та “Чорний стяг” Олега Кордияки і Тараса Богая.

Також правоохоронці затримали анархістів у Києві та Львові. З їх помешкань мобільні телефони, жорсткі диски комп'ютерів і флешки, повідомляє “Захід нет”.

У “Чорному стягу” повідомили, що причиною для обшуку став резонансний травневий напад в Києві на колишнього правого активіста (Дмитра Іващенка, – ред.). Тож спецслужба шукає відео, зняте безпосередньо нападниками, на телефонах активістів і в чатах. Активісти кажуть що такого відео не було і, якби воно було справді так потрібне спецслужбам, вони могли б взяти його з телефонів учасників нападу, яких затримали.

Анархісти не уточнюють про який саме напад у Києві йдеться Але на доказ свої причетності до нього згадують, що 2 травня у Львові ультраправі активісти напали на Родіона Багаєва, члена “Чорного стягу”. Після цього нападу Багаєв потрапив у лікарню, підтримати його приїхали багато активістів.

Варто зазначити, що 2 травня у Києві побили учасника АТО Дмитра Іващенка і авдали йому ножове поранення. За версією слідства нападники, котрих було п'ятеро, мали стосунок до ліворадикальних організацій. У цій справі затримали Катерину Лапінську, яка є активісткою однієї з таких анархістських організацій. 3 липня Подільський районний суд Києва судив її до 3 років позбавлення волі умовно.

Нагадаємо також, що 23 вересня у Львові на території спортивного майданчика неподалік від Львівського цирку відбулась сутичка між представниками анархістських організацій “Екологічна платформа” та “Чорний стяг” та групою невідомих осіб. Після цього один з постраждалих активістів потрапив до реанімації. Анархісти звинуватили у нападі активістів ультраправих організацій, зокрема “Національного корпусу”. За цим фактом було порушене кримінальне провадження, однак наразі нікого не обвинувачено.

Про Захід