Як іршавські активісти у грудні «підпрацьовували» помічниками Миколая

Опубліковано:





Цього місяця активісти Іршавської районної організації “УДАРу” стали помічниками Святого Миколая. Днями вони побували у двох інтернатах: в Ільниці та Імстичеві, де передали діткам подарунки від Чудотворця.
“Ільницька школа-інтернат завдяки професійності своїх працівників знаходиться в хорошому стані. Трудовий колектив закладу дбає про ефективний розподіл коштів та намагається зробити більше, ніж профінансовано”, – каже Євгеній Савко, керівник районної організації.

Голова Іршавської “молодіжки” УДАРу Артем Матішинець розповів, що в Ільницькому інтернаті навчається близько 100 дітей, з яких багато – на цілодобовому утриманні: “До кожного вихователі мають знайти індивідуальний підхід. Робота в школі-інтернаті – це велика відповідальність, адже діти мають особливу потребу в любові та сімейному затишку, тому дуже важливо, аби вчителі і вихователі вміли знаходити спільну мову з малечею”.
На кілька днів пізніше отримали свої подарунки і дітки з Імстичівського інтернату. В цьому закладі навчається 31вихованець, кожен з яких з великою радістю прийняв солодкі пакунки від активістів.
“Крім святкових моментів, обговорили і серйозні речі. Наприклад, питання соціального забезпечення закладу, втілення нових проектів, що сприятимуть гармонійному розвитку дітей з різними вадами”, – розповів Євгеній Савко.
Та на цьому свято в Іршаві не закінчилося: “ударівці” долучилися і до запалення вогнів на головній ялинці району. На центральній площі міста активісти пригощали малечу солодкими гостинцями.
“Нам хотілося влаштувати для мешканців Іршави свято, аби кожен відчув новорічний настрій. Грудень був насиченим місяцем, ми намагалися виділити трошки уваги кожному, хто цього потребує. Думаю, нам це вдалося”, – підсумував керівник Молодіжного крила району Артем Матішинець.


Про Захід