На Закарпатті реалізують програму протипаводкових заходів

Опубліковано:

Заходи із захисту населення області від природних катаклізмів лягли в основу проектів, які планується реалізувати на Закарпатті протягом 2019-2021 років.
– У нас щороку бувають паводки, буревії, градобої та інші стихійні лиха. Найбільш руйнівні з них – це осінні та весняні паводки, на ліквідацію наслідків яких доводиться витрачати величезні бюджетні кошти. У наступні три роки роботи з побудови берегоукріплень в області продовжаться й значно активізуються, – наголосив під час засідання Ради регіонального розвитку області керівник краю Геннадій Москаль.
Пріоритетом для обласної влади залишаються роботи з реконструкції дамб та побудови протиповеневих споруд.
– Заплановано здійснити реконструкцію дамб річок Тиса і Боржава на ділянці між селами Вари та Бадалово Берегівського району. Нова дамба захистить від підтоплень 22 населені пункти Берегівщини, – розповів Геннадій Москаль. – Наступний проект – реконструкція лівобережної захисної дамби річки Тиса між селами Гетеня й Чорнотисово Виноградівського району. Дамба захистить від підтоплення 12 сіл Затисянщини. Беремося за відновлення та будівництво протиповеневих споруд на річці Теребля в селах Колочава, Негровець, Синевир Міжгірського району, які захистять від паводкових вод село Негровець, школу зі спортивним майданчиком і нижню частину села Синевир.
Голова облдержадміністрації повідомив про заплановані заходи із захисту від затоплення водами річок Тиса і Тересва нижньої частини селища Тересва Тячівського району. Це село постраждало від паводка ще в 2008 році, а нові берегоукріплення захистять нижню частину Тересви, залізничну колію і виробничі потужності.
– Ми знаємо з гіркого досвіду, що заходи для запобігання стихійного лиха коштують набагато дешевше, ніж заходи на ліквідацію наслідків стихії, – підкреслив Геннадій Москаль.
Нагадаємо, що за дорученням Президента Петра Порошенка в області розроблено перспективний план розвитку Закарпаття на 2019-2021 роки. Його під час засідання обласної Ради регіонального розвитку озвучив очільник облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Про Захід