Закарпатські пауерліфтери здобули на кубках України 11 медалей (Фото)

Опубліковано:

        У столиці вітчизняного пауерліфтингу прикарпатському місті Коломия протягом тижня проходили кубки України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед спортсменів усіх вікових груп, в яких взяли участь 9 закарпатських атлетів.
        Найбільшого успіху в нашій команді домоглася майстер спорту  міжнародного класу Єлизавета Рижак, яка після кількарічної перерви, пов'язаної з народженням дітей, повернулась на всеукраїнський поміст. Хоча вона ще далека від своєї кращої спортивної форми, проте у перших змаганнях – з жиму лежачи – представниця Баранинської ОТГ впевнено вступила у запеклу боротьбу за “золото” з вінницькою “міжнародницею” Іриною Шкарапутою і, піднявши 82,5 кг, стала переможницею серед жінок у ваговій категорії до 47 кг. Через кілька днів ці ж суперниці змагались за “золото” у класичному жимі лежачи й тут з мінімальною перевагою перемогла вінничанка, а в активі нашої спортсменки – “срібло”. За підсумками змагань Ліза здобула право виступити на чемпіонаті світу, що пройде у травні в Токіо.
        Серед чоловіків  вагової категорії до 83 кг друге місце у “класиці” з результатом 190 кг посів 39-річний ужгородець Олександр Шляхта, а переміг тут 23-річний Володимир Цатурян з Харкова, котрий підняв 205,5 кг, що є новим рекордом України. Серед найважчих атлетів на четвертому місці Ярослав Ситар з Перечинської ОТГ.
         У змаганнях юнаків, не старших за 18 років, нашу область представляли виключно спортсмени з Мукачева.  У ваговій категорії до 59 кг переможцем у жимі лежачи став Руслан Меліков, котрий з результатом 105 кг на 7.5 кг випередив найближчого переслідувача.  Срібні нагороди здобули Олександр Белко (до 53 кг) і Мілан Бряник (до 66 кг), котрі підняли відповідно 75 і 122,5 кг, а на четвертому місці у категорії до 83 кг фінішував Ілля Ковач. У класичному жимі лежачи срібним призером у ваговій категорії до 105 кг з результатом 132,5 кг став Олександр Штадлер.  Залікові очки Закарпаттю принесли  О. Белко, Р. Меліков, М.Бряник, котрі посіли  4-ті місця та І.Ковач (5-те місце), а загалом юнацька команда нашої області, набравши 36 очок, посіла третє місце у класичному жимі лежачи.       
         Ветерани пауерліфтингу змагались лише в особистому заліку і тут чемпіоном в обох видах програми став суперважковаговик Ярослав Ситар, а у “класиці” мукачівець Геннадій Чесаков здобув “золото” у вазі до 105 кг і став абсолютним переможцем серед спортсменів усіх вагових категорій.  
         Обласна федерація пауерліфтингу вдячна управлінню молоді та спорту Закарпатської ОДА (начальник Віталій Ерфан) за відрядження на турнір кращих спортсменів. Окрема подяка Баранинському сільському голові Юрію Марусяку і відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Бараниської ОТГ за сприяння у повноцінній підготовці до змагань нашої чемпіонки Єлизавети Рижак.      

 Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

Про Захід