У Мукачеві споживачі води встановлюватимуть смарт-лічильники

Опубліковано:

Дозвіл на оприлюднення проекту “Про затвердження порядку встановлення та використання вузлів обліку споживання води з засобами дистанційної передачі результатів вимірювання” прийнято на засіданні виконкому.

За словами керівника комунального підприємства “Мукачівводоканал” Ігоря Федорняка такі заходи дозволять вирішити проблему з чітким обліком води. Наразі в місті вже шість підприємств встановили смарт-лічильники. В одному з ресторанних закладів при цьому фіксувалося ріст споживання води у шість разів. В інших споживачів – ріст фіксували наполовину більше. Керівник водоканалу зазначає, що новітній лічильник обліковує всю використану воду, що унеможливлює крадіжки. Насамперед лічильники встановлюватимуть в комерційних підприємствах та на об'єктах, які вводять в експлуатацію.    

Показники лічильників працівники водоканалу можуть зчитувати на спеціальні пристрої,  без доступу до об'єкту. До кінця року планується встановити такі лічильники в 50 – ти споживачів – на мийках, ресторанних закладах. В подальшому їх буде встановлено у всіх 2700 комерційних споживачів води в місті.

Мукачівська міськрада

Про Захід