На Закарпатті рятувальники відпрацювали навички із домедичної допомоги (Фото)

Опубліковано:

 

Майже кожен день, рятувальники ризикують життям, але нагородою за це служать десятки, а то й сотні врятованих життів. Проте, для того, щоб бути справжнім рятувальником сили замало, треба мати й спеціальні знання, які потім застосовувати на практиці під час різного роду надзвичайних ситуацій.

Для того, щоб рятувальники володіли навичками надання першої медичної допомоги 26 листопада начальник медичної служби Управління Наталія Непійпова провела заняття із начальниками караулів та командирами відділень на тему: “Надання домедичної допомоги у різних надзвичайних ситуаціях”.

Адже, саме вогнеборці майже щодня зіштовхуються з надзвичайними подіями та небезпечними ситуаціями, де виникає необхідність надання першої долікарської допомоги, ще до приїзду медиків.

Бійці  оперативно-рятувальної служби не тільки теоретично, а й практично  відпрацювали способи надання першої долікарської допомоги при термічних ураженнях, шоку, кровотечі, пошкодженнях органів та переломах тощо.  Кожен рятувальник за допомогою спеціального манекену зміг потренуватись з надання першої допомоги при зупинці серця й органів дихання, а також при удушенні сторонніми предметами, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

 

Про Захід