Ужгородська прокуратура вимагає розірвати договір оренди частини приміщень будівлі обласної філармонії

Опубліковано:
 
Ужгородська місцева прокуратура звернулась з позовом до Господарського суду інтересах держави в особі Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації про визнання договору оренди частини приміщень будівлі обласної філармонії у місті Ужгороді недійсним.
Так, встановлено, що у травні 2017 року між Закарпатською обласною радою та приватним підприємством було укладено договір оренди частини приміщень будівлі обласної філармонії, яка відповідно до рішення виконавчого комітету Закарпатської обласної ради є пам'яткою архітектури місцевого значення.
При цьому, всупереч приписів Закону України “Про охорону культурної спадщини”, органом охорони культурної спадщини ОДА не погоджувалось надання вказаних приміщень в оренду.
Також встановлено, що всупереч вимог цього ж Закону орендарем не укладено охоронний договір із органом охорони культурної спадщини.
Відтак, Ужгородська місцева прокуратура подала позов до Господарського суду Закарпатської області в інтересах держави в особі Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації про визнання договору оренди недійсним та повернення державі майна пам'ятки архітектури місцевого значення вартістю 306 тис грн.
Питання законності розпорядження комунального майна та об'єктів культурної спадщини і надалі буде в полі зору прокуратури.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
 
 
Про Захід