Лісівники Березнянщини розпочали підгодівлю диких тварин

Опубліковано:

Підгодівля диких звірів узимку – важливий захід, яким щорічно заклопотані лісники. Коли настають холоди і в лісі все замерзає, диким тваринам стає все складніше добувати їжу. І тут на допомогу їм приходять охоронці лісу Великоберезнянського лісгоспу.

У ці дні такою справою зайняті лісівники Волосянківського лісництва (лісничий Юрій Іваник). Особливо ретельно поставилися до підтримки лісових мешканців у зимову пору неподалік с.Сухий, у 7 кварталі майстерської дільниці Юрія Васька. Допомогти колегам вирішив і пенсіонер, колишній лісник Василь Лепканич, який охоче майстрував солонці і годівниці.

До слова, солонці восени встановлюються для підтримки мінерально-соляного балансу, а комплекс годівниць – аби тваринам було легше знайти їжу. Для підгодівлі копитних і зайців-русаків викладають переважно сіно. Викладення корму здійснюють у місцях концентрації тварин, там, де є загроза виснаження запасів природних кормів. Необхідна кількість сіна та солі розраховується на одного копитного і на підгодівельний сезон.

Найважчим періодом для лісових звірів вважаються дні з січня по березень. Адже у цю пору зелені запаси вичерпуються і тваринам доводиться добувати картоплю з підсобних господарств, гризти кору з дерев і навіть живитися хвоєю. Тому Волосянківські лісники поповнять годівниці та солонці ще й у січні.

Прес-служба ЗОУМЛГ

Про Захід