На Тячівщині судитимуть молодика, який шантажував дівчину інтимними світлинами

Опубліковано:

     За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області слідчими (детективами) ГУНП в Закарпатській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця, якого затримали, у серпні цього року на Тячівщині, за підозрою у вимаганні від колишньої дівчини 30 тис дол США.

 
В ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений вимагав від закарпатки вказану суму коштів за нерозповсюдження фотографій провокативного характеру. Затримали його при отриманні частини, раніше обумовленої суми в розмірі 1000 дол США.
 
Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.3 ст. 301 КК України (виготовлення і  зберігання з метою розповсюдження предметів порнографічного  характеру, за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст.189 КК України (вимагання, тобто вимога передачі майна з погрозою розголошення відомостей, які потерпілий бажає зберегти в таємниці, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало майнової шкоди у великих розмірах).
За клопотанням процесуального прокурора, слідчим суддею обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також, суддею призначено альтернативну міру запобіжного заходу заставу в розмірі майже 235 тис грн.  
За скоєне підозрюваному загрожує покарання у  вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області 
 
Про Захід