Аеропорт «Ужгород» необхідно привести у відповідність до вимог І категорії ІКАО

Опубліковано:

Департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА ініціює перед депутатами облради затвердити напрями діяльності та заходів на 2019 рік із виконання Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства “Міжнародний аеропорт “Ужгород” на 2017 – 2020 роки. Відповідний проект рішення заздалегідь оприлюднений на сайті облради.  

Як зазначається в пояснювальній записці, підставою розроблення цього проекту рішення обласної ради є пункт 5 згаданої Програми, згідно з яким перелік завдань і заходів Програми та результативні показники визначатимуться її замовником на відповідний рік. 

Мета – продовження діяльності та підвищення ефективності функціонуванняміжнародного аеропорту “Ужгород”, забезпечення фінансування у 2019 році з обласного бюджету та за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку першочергових заходів, спрямованих на підвищення надійності та безпеки авіапідприємства, приведення аеропорту у відповідність до вимог І категорії ІКАО.

Реалізація заходів цієї програми у 2019 році здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету, державного фонду регіонального розвитку та доходів підприємства та сприятиме  створенню іміджу привабливого аеропорту для авіакомпаній за рахунок високого рівня обслуговування літаків та належної аеродромної інфраструктури, а також  розвиткові туристично-оздоровчого комплексу краю, позитивно впливатиме на його інвестиційну привабливість.

Прогнозна оцінка результату виконання даного рішення обласної ради полягає у реалізації заходів у 2019 році Програми, що забезпечить підвищення ефективності роботи та стабільність функціонування ЗОКП “Міжнародний аеропорт “Ужгород”.

Прес-служба Закарпатської облради

   

 

Про Захід