Ужгородців просять проголосувати за мережу баскетбольних майданчиків

Опубліковано:

 

Баскетбольні майданчики у кожному мікрорайоні Ужгорода — мета небайдужих містян, котрі вирішили, що цей спорт має бути доступний кожному ужгородцю, незалежно від віку чи соціального статусу. Наразі в рамках бюджету громадських ініціатив Ужгорода подано проект, яким передбачається побудова перших трьох майданчиків. “У місті нема жодного доступного баскетбольного майданчика. При цьому баскетболом займається понад 200 дітей. Майданчики стануть не тільки тренувальною базою для них, але й ігровим середовищем для всіх без винятку. Баскетбол — прекрасна альтернатива гаджетам і найкраща інвестиція у здорове майбутнє”, — йдеться в описі проекту.

Автор проекту — тренер Василь Товтин. Каже, що побудова такої мережі забезпечить усім охочим рівний і вільний доступ до занять баскетболом та інших фізичних активностей, збільшить кількість дітей та молоді, які б відвідували відповідну спортсекцію. Крім того, це дасть змогу вільно тренуватися і професійно зростати тим дітям та підліткам, які вже грають у місцевих командах. “Я спостерігаю за дітьми, які у нас займаються, і бачу, яке задоволення вони отримують, займаючись улюбленою справою. Бачу, як сильно вони радіють перемогам і розчаровуються через невдачі, як дорослішають. У нас уже одна велика баскетбольна сім'я. І я щасливий від того, що діти та підлітки дійсно мають бажання займатися. Але для цього їм треба базу. Треба, щоб доступ для занять був не тільки у “Юності”. Так само важливо, аби до занять баскетболом долучалися нові діти. Тому проект дійсно актуальний і потрібний нашому місту”, — прокоментував Василь Товтин.

До речі, саме сьогодні, 15 листопада, Василь Товтин разом із командою юнаків перебуває у місті Боярка на Київщині, де проходить другий тур Чемпіонату України дитячої ліги. У першому турі ужгородські баскетболісти одержали перемогу, обігравши суперників з Івано-Франківська, Богородчан та Львова.

Підтримати їх, а також всіх інших дітей міста може будь-хто. Зробити це можна, проголосувавши за проект №12: “Створення мережі баскетбольних майданчиків Ужгорода (1 етап)”. Детальна інформація — за посиланням: ТУТ.

Цей етап — тільки частина великого проекту з розвитку баскетболу в Ужгороді та популяризації здорового способу життя. Наразі було обрано локації в різних частинах міста (Новий район, центральна частина, Шахта) з великою кількістю багатоповерхових будинків. Активісти планують збільшувати кількість майданчиків, залучаючи кошти з різних, в тому числі грантових, джерел.

Проголосувати за проект №12 можна по 18 листопада у ЦНАПІ (1 поверх міськради) з паспортом, або за допомогою електронного підпису чи ID-картки на сайті міськради через електронну систему

Як саме голосувати онлайн — пояснюється в інструкції.

Агентство комунікацій ПАЗЛ 

 

Про Захід