Горонда й Страбичово не залишають надій на створення ОТГ

Опубліковано:

Села Горонда та Страбичово Мукачівського району не залишають надій на створення об'єднаної територіальної громади і знову хочуть звернуться до голови Закарпатської ОДА з проханням переглянути документи, які громада подала на висновок до адміністрації, і надати позитивний висновок.

Про це повідомив голова села Горонда Іван Туряниця під час зустрічі з Іваном Дем'янчуком, директором Закарпатського ЦРМС, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.

Нагадаємо, вперше Горондівська та Страбичівська сільради подали документи, необхідні для створення ОТГ, ще у 2017 році. В квітні 2018 року вони повторно надали необхідний пакет документів, однак позитивного висновку так і не дочекалися. Тож наступна спроба стане вже третьою.

Зауважимо, незважаючи на такий спротив, Горонда та Страбичово вже розвиваються, як єдина громада. Зокрема, як ОТГ, що перебуває в стадії створення, вони подали спільну заявку на участь у другому раунді Фази впровадження Програми “U-LEAD з Європою” у напрямку покращення надання адміністративних послуг населенню. Тут хочуть створити Центр надання адміністративних послуг, який би обслуговував мешканців двох сіл. На даний момент адміністративні послуги жителі Горонди та Страбичова отримують у районному ЦНАПі, розташованому в місті Мукачево.

“Про те, що до місцевих виборів 2020 року вся територія України повинна бути вкрита об'єднаними територіальними громадами, наголосив нещодавно Президент Петро Порошенко під час виступу на Раді регіонального розвитку, – каже Іван Дем'янчук. Як потенційні ОТГ Закарпатської області, які раніше подавали документи про створення об'єднаних громад, так і ми в Центрі розвитку місцевого самоврядування, дуже сподіваємося, що в облдержадміністрації почули главу держави і створення ОТГ в нашій області нарешті буде розблоковане. Горонда і Страбичово давно підтвердили, що майбутній розвиток вони бачать у складі спільної громади, тому їхнє бажання необхідно підтримати”. 

Закарпатський ЦРМС

Про Захід