Чому влада просить рівнян зберігати спокій

Опубліковано:

Відповідно з дорученням прем`єр-міністра України, 13 листопада нинішнього року на Рівненській АЕС планується проведення загальностанційного протиаварійного тренування, спільно з органами управління та силами цивільного захисту Рівненської області.

До тренування залучатимуться керівний склад та персонал аварійних груп та бригад електростанції, а також місцеві органи управління цивільного захисту та евакуаційні органи населених пунктів зони спостереження РАЕС. Захід проводиться з метою збереження життя та здоров'я людей, підвищення готовності органів влади до виконання заходів із захисту населення та територій у випадку надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, повідомляє “ВСЕ”.

Під час тренування відбудеться практичне відпрацювання заходів з оповіщення органів управління цивільного захисту, оповіщення та інформування населення, яке проживає у зоні спостереження РАЕС, укриття в захисних спорудах цивільного захисту, проведення йодної профілактики, видачі респіраторів, здійснення евакуації, забезпечення публічної безпеки та порядку, а також навчання населення діям у надзвичайній ситуації (при загрозі та виникненні радіаційної аварії).

Увага! В ході тренування всі дії будуть виконуватись умовно, тож просимо населення зберігати спокій.

Про Захід