У поштових відправленнях митники виявили холодну зброю

Опубліковано:

Під час митного огляду міжнародного поштового відправлення, посилки, працівники Львівської митниці ДФС виявили вживані штик-ніж та шаблю у металевих піхвах, а також нові арбалет та стріли до нього.

Так, згідно з поштовою митною декларацією відправниками є двоє громадян, що проживають або перебувають у США, а отримувачами – мешканці Львівської та Тернопільської областей.

З метою з'ясування належності цих предметів до холодної зброї їх було скеровано на дослідження до експертної установи. Згідно з висновком експерта, встановлено, що штик-ніж є багнетом до 11-мм гвинтівок системи Гра зразка 1874 року та належить до військової холодної зброї колючо-ріжучої дії, виготовлений промисловим способом. Меч також належить до холодної зброї колючо-рублячої дії, виготовлений кустарним способом за типом масонських мечів. Арбалет та стріли виготовлені промислово та є механічною метальною холодною зброєю, придатною до стрільби.

Отже, громадяни порушили порядок пересилання через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів. Адже такі товари заборонено до пересилання.

Зазначені дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених ст. 473 Митного кодексу України. Зброю вилучено. Справу скерують до суду.

ДФС у Львівській області

Про Захід