Валерій Пацкан: Органи влади мають активізувати будівництво майданчиків для габаритно-вагового контролю, щоб запобігти руйнуванню автошляхів

Опубліковано:

 

Про це під час міжнародного семінару Всесвітньої дорожньої асоціації з питань стратегічного планування та оцінки ефективності” управління дорожнім сектором заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, інформує управління інформаційної політики РПУ.

“Сьогодні важливо не лише будувати та ремонтувати дороги, а й забезпечити їх належне утримання та не допустити руйнування та пошкоджень дорожнього покриття. Має бути належний габаритно-ваговий контроль за вантажівками”, – сказав Валерій Пацкан. Він наголосив, що за даними Рахункової палати сьогодні в Україні бракує належної кількості майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Зокрема, при мінімальній потребі у 200-250 майданчиків, сьогодні їх лише 141. А використовуються взагалі 121.

Валерій Пацкан додав, що розвиток дорожньої інфраструктури стабільно залишається одним із пріоритетів бюджетного фінансування і щороку збільшується обсяг коштів на ці цілі. Голова Рахункової палати нагадав, що уряд наступного року запланував на дороги понад 55 млрд грн, з яких 17,6 млрд грн. – субвенція місцевим бюджетам. “Органи влади всіх рівнів повинні забезпечити їх ефективне використання. І Рахункова палата як орган фінансового контролю за державними коштами є у цьому питанні партнером уряду, міністерства інфраструктури та міської влади. Ми готові допомагати і показувати, де неефективно використовуються кошти”, – сказав Валерій Пацкан. Він підкреслив, що Рахункова палата активно співпрацює з міністерством інфраструктури і відбувається належне реагування на висновки аудиторів з боку міністерства.

Валерій Пацкан нагадав, що в планах Рахункової палати – проведення аудитів ефективності використання коштів на ремонт доріг загальнодержавного та місцевого значення, на які виділяється субвенція з держбюджету. “Кожна гривня має використовуватися за призначенням, а українці, які сплачують податки і, по суті, оплачують ремонтні роботи, повинні нарешті їздити сучасними європейськими дорогами”, – наголосив Валерій Пацкан.

Про Захід