В Ужгородській міській раді провели громадські слухання

Опубліковано:

Йшлося про найменування нових вулиць в Ужгороді, інформує прес-служба міськради.

Зокрема, :

Івана Мазепи (20.03.1639 – 21.09.1709 – український військовий, політичний і державний діяч, Гетьман Війська Запорізького);

Симона Петлюри (22.05. 1879 – 25.05.1926 – український державний, військовий та політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик, голова Директорії УНР);

Степана Бандери (01.01.1909 -15.10.1959 – український політичний діяч, один із ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, голова Проводу ОУН);

Михайла Тиводара (7.02.1936 – 20.10.2017) вчений-етнолог, педагог вищої школи, професор Ужгородського національного університету).

Також ішлося про перейменування частини Ротарійського скверу на площі Дружби Народів на сквер Героїв Чорнобиля.

Пропозицію перейменувати вулицю Леоніда Говорова на вулицю Івана Фірцака наразі відклали.

Учасники громадських слухань одноголосно підтримали пропозицію внести питання назв нових вулиць та перейменування на розгляд сесії Ужгородської міської ради.

На наступних громадських слуханнях, які теж відбулися сьогодні, розглянули проект детального плану території, обмеженої вулицями Перемоги, Степана Добоша, Юлії Жемайте, Швабською, площею Кирила і Мефодія та проспектом Свободи та детальний план території, обмеженої вулицями Юрія Гагаріна, Коритнянською та межею міста.

Ішлося, що під час розробки детального плану території поруч із проспектом Свободи мали на меті, зокрема, систематизувати реконструкції приміщень, цільове призначення яких змінили з житлових на комерційне, збільшити кількість майданчиків для дозвілля дітей та дорослих, збільшити кількість паркувальних місць тощо. Поверховість потенційної забудови на цій території не повинна перевищувати вже існуючу.

На другій території, поруч із частиною вулиці Юрія Гагаріна, передбачено зробити квартал садибної забудови, щоб власники ділянок землі для сільськогосподарських потреб могли змінити їх цільове призначення і збудувати приватні помешкання.

Обидва проекти учасники громадських слухань підтримали на проходження експертизи, яка необхідна відповідно до останніх законодавчих змін, а відтак – на внесення на затвердження сесією міськради.

Про Захід