В Ужгороді пропагуватимуть щеплення від поліомієліту

Опубліковано:

Акцію проведе Ротарі-клуб спільно з міською радою.

Завтра, 24 жовтня, відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. Щоб підвищити обізнаність населення щодо поліомієліту, наслідки від цього захворювання та його профілактику, щороку цього дня проводять різноманітні тематичні заходи. Долучиться завтра й Ужгород. “Ротарі-клуб” спільно з Ужгородською міською радою із 15.00 до 17.00 проведуть просвітницьку акцію на площі Театральній. Крім того, розповідатимуть про важливість щеплень в ужгородських школах.

Довідково. Всесвітній день боротьби з поліомієлітом був започаткований з ініціативи міжнародної неурядової нерелігійної та неполітичної благодійної організації Rotary International.

Поліомієліт (поліо) – дитячий спинальний параліч, спричинений поліовірусом. Наслідком хвороби можуть бути невиліковний параліч та навіть смерть. Поліомієліт невиліковний, але захворюванню та поширенню хвороби можна запобігти шляхом вакцинації. Так, у 1988 році захворюваність на поліо в світі сягала 350 000 випадків. Майже за 30 років завдяки колективній імунізації по всьому світу захворюваність скоротилася на 99%. За оцінками експертів, за умови продовження вакцинації проти поліо є шанс найближчими роками повністю ліквідувати циркуляцію поліовірусу в світі та позбутися цієї хвороби.

 
Про Захід