Закарпатські піротехніки знищили дві мінометні міни (Фото)

Опубліковано:

20 жовтня фахівцями групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області знищено мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Її виявили під час ремонтних робіт автодороги між селами Червоне та Демечі, Ужгородського району.

Напередодні, 19 жовтня закарпатським піротехнікам теж було не до відпочинку. Вони виїжджали для вилучення та знищення вибухонебезпечного предмету, який виявлено під час проведення земляних робіт у полі між селом Тийглаш та містом Чоп Ужгородського району. Фахівці ДСНС ідентифікували знахідку як мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни.

При додатковому обстеженні прилеглих територій в обох випадках інших боєприпасів не виявлено.

Рятувальники Закарпаття звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Слід пам'ятати, що ні в якому разі не можна боєприпаси брати в руки, розбирати, переносити тощо. Про небезпечну знахідку слід негайно сповістити рятувальників за номером телефону “101” або правоохоронців за номером телефону “102”.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід