Ужгородські гвардійці житимуть в оновленому реконструйованому приміщенні

Опубліковано:

 

Під час робочої поїздки на Закарпаття командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров перевірив діяльність 4 батальйону військової частини 3002 Західного оперативно-територіального об'єднання, що дислокується в Ужгороді.

У військовий частині генерал-полковник Юрій Аллеров заслухав командування про стан справ в підрозділі та перевірив хід робіт щодо реконструкції основної будівлі із добудовою третього поверху, в якому планується розмістити гуртожиток для військовослужбовців за контактом.

 У гуртожитку передбачено 4 житлових осередки квартирного типу та 12 спальних приміщень, де комфортно розміщуватимуться шість десятків військовослужбовців за контрактом. Загальна площа новозбудованого приміщення сягатиме шести сотень квадратних метрів. Використання енергоощадних технологій, зокрема утеплення фасаду та встановлення металопластикових вікон, дозволить в майбутньому зменшити витрати на опалення та економити державні кошти. 

Окрім добудови третього поверху, проводяться роботи і в основній будівлі. А це обладнання електромереж та зовнішнього освітлення, заміна опалення, водопроводу, каналізації. Також зводиться нова котельна та триває благоустрій прилеглої до будівлі території. Будівельні роботи планується завершити в другому кварталі наступного року.

 “Національна гвардія України активно працює над підвищенням рівня соціального захисту військовослужбовців, для цього виділяються кошти з державного бюджету. Цього року на будівництво та придбання житла для воїнів було спрямовано 200 мільйонів гривень за рахунок яких вже отримано та передано під заселення 135 квартир, зокрема 94 квартири – для забезпечення житлом сімей учасників АТО”, – повідомив генерал-полковник Юрій Аллеров.

Минулого тижня у Хмельницькому відбулись урочистості з нагоди вручення сертифікатів для отримання житла, де 90 сімей військовослужбовців Національної гвардії України отримали квартири в новозбудованому дев'ятиповерховому житловому будинку.

До кінця року також планується ввести в експлуатацію 3 гуртожитки на 87 кімнат у Запоріжжі та Миколаєві, 2 житлових будинки на 80 квартир в м. Вишгороді, придбати близько 48 квартир та виплатити грошову компенсацію за неотримане житло 37 сім'ям військовослужбовців. 

Аліна Новікова, офіцер групи інформації і комунікації Військова частина 3002 Національної гвардії України

Про Захід