«Закарпатгаз Збут»: про тривалість опалювального періоду

Опубліковано:

 

ТОВ “Закарпатгаз Збут” нагадує споживачам, які мають право на пільги та субсидії, що розмір державної допомоги отримувачам таких видів державної допомоги на опалювальний сезон 2018-2019 років розраховується у період з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Згідно зі змінами до Постанови КМУ “Про вcтановлення соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” № 409 від 06.08.2014 року, які були внесені 27 квітня 2018 року, для громадян, які використовують природний газ для індивідуального опалення, опалювальний період для надання пільг встановлюється з 16 жовтня до 15 квітня включно.

Таким чином Товариство, соціальний норматив, в межах якого держава буде надавати громадянам пільги у випадку використання природного газу для індивідуального опалення, розраховуватиме саме в цей період (з 16 жовтня до 15 квітня включно).

“Окрім того нагадуємо нашим клієнтам ще й про те, що закарпатці, які мають право на пільги з оплати комунальних послуг й які в попередніх періодах користувалися субсидією, а цьогоріч отримали відмову в її призначенні на поточний період, мають право на відновлення пільг з оплати комунальних послуг”, – коментує директор ТОВ “Закарпатгаз Збут” Вікторія Томинець.

Для цього їм необхідно звернутися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення за місцем проживання з переліком документів передбаченим Постановою КМУ “Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї” № 389 від 04.06.2015 року. На підставі наданих документів структурні підрозділи соціального захисту визначають право на отримання пільги та подають до організацій, що надають житлово-комунальні послуги перелік таких пільговиків.

Важливо: у випадку наявності змін у складі сім'ї – обов'язково необхідно надати до ТОВ “Закарпатгаз Збут” довідку про склад сім'ї з метою правильного розрахунку соціальної норми житла та соціальних нормативів, в межах яких держава надає громадянам пільги на житлово-комунальні послуги, встановлені Постановою КМУ “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” № 409 від 06.08.2014 року.

ТОВ “Закарпатгаз Збут”

Про Захід