44 примірники наукових видань НАПН України безоплатно передано закладам краю

Опубліковано:

На другому пленарному засіданні 12 сесії облради на виконання вимог чинного законодавства України депутати ухвалили рішення “Про надання згоди на прийняття майна”.

Йдеться про безоплатне прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області 44 примірників друкованої продукції Національної академії педагогічних наук України та необхідність закріплення її на праві оперативного управління з правами балансоутримувача за комунальними установами (закладами) краю.

У переліку друкованої продукції Національної академії педагогічних наук України два примірники “Національний освітньо-науковий глосарій (за ред. В. Г. Кременя), що передані Закарпатському інституту післядипломної педагогічної освіти.   

Закарпатському центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді передано по примірнику “Монографія “Формування мистецьких уподобань учнів основної і старшої школи на уроках мистецтва та в позаурочний час” (Комаровська О. А., Митропольська Н. Є., Ничкало С. А. та інші) та Навчально-методичний посібник “Поряд і разом: соціалізуємо старшого дошкільника” (Рейпольська О. Д., Гавриш Н. В., Рагозіна В. В., Маршицька В. В. та інші)а також два примірники “Методичний посібник “Особистісно орієнтовані технології національно-патріотичного виховання учнівської молоді в громадських об'єднаннях” (Окушко Т. К., Петрочко Ж. В., Кириченко В. І., Харченко Н. В. та інші).

Чи не найбільшу кількість передано в Комунальний заклад “Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Федора Потушняка” Закарпатської обласної ради. Серед них – монографії: “Психологічне здоров'я особистості: засоби самодопомоги в умовах тривалої травматизації” (Титаренко Т. М.), “Свідоме та несвідоме у груповій взаємодії” (за ред. П. П. Горностая), “Методи і моделі управління розвитком академічної обдарованості”  (Камишин В. В., Рева О. М.) та “Практичний інтелект учнівської молоді: діагностика обдарованості” (Тименко В. П. та інші); методичні рекомендації: “Рефлексивні основи соціально-психологічного супроводу модернізаційних процесів в освіті” (Хоріна О. І.)та “Профілактика деструктивної соціалізації обдарованих старшокласників в Інтернет-середовищі” (Андросович К. А., Ткаченко Л. І.); методичні посібники: “Проектування засобів діагностики обдарованості дітей та молоді в інформаційному середовищі” (Сухий О. Л., Юрченко Т. А. та інші); “Психологічна діагності інтелектуально обдарованих старшокласників” (Бєльська Н. А., Мельник М. Ю. та інші);     “Інтерактивна психолого-педагогічна підтримка соціалізації обдарованих старшокласників” (Андросович К. А., Ткаченко Л. І. та інші); “Типологія та методи виявлення інтелектуально обдарованих старшокласників, схильних до дослідницької діяльності” (Бєльська Н. А.) ,  

Виконавчому апарату обласної ради належить здійснити необхідні організаційно-правові заходи стосовно приймання-передачі зазначеного майна.

 Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід