Чи мають інваліди на Закарпатті доступ до правосуддя

Опубліковано:





Сьогодні, 23 грудня, в Ужгороді пройшов круглий стіл на тему “Результати моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя”. У приміщенні Ужгородської міської ради зібралися представники організацій, що опікуються правами інвалідів та судової адміністрації.

Зокрема на круглому столі представили результати моніторингу двох закарпатських судів: Тячівського районного суді та Мукачівського міськрайонного.

Позаяк Тячівський районний суд був реконструйований, то наразі є більш пристосований для потреб інвалідів. Наприклад, пандус у цьому суді відповідає будівельним стандартам і може бути зразком. Невдовзі відбудуться необхідні зміни і в Мукачівському міськрайонному суді.
Найактуальніші проблеми виявлені у ході моніторингу: власне фізична доступність судів для людей з обмеженими можливостями. Крім того, доступ до інформації, яка потрібна для участі в судовому процесі.
За результатами отриманих даних Фонд “Право і Демократія” надав майже 200 рекомендацій для судів та органів місцевої влади, зауважив керівник проекту Андрій Бурий.

Про Захід


Про Захід