Юрій Понзель, який є фігурантом справи НАБУ про 270 тисяч доларів хабара, помер під домашнім арештом

Опубліковано:

Детектив Національного антикорупційного бюро подав до суду заяву про залишення клопотання без розгляду через смерть підозрюваного.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на ухвалу суду.

Йдеться про начальника відділу у Воловецькому районі Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області Юрія Понзеля. Клопотання стосувалося відсторонення його від посади.

5 вересня НАБУ отримало листа Воловецького районного відділу державної реєстрації актив цивільного стану про те, що громадянин Понзель 1974 р.н.помер. Актовий запис про смерть складений 30 липня 2018 року. За даними місцевого ЗМІ, чоловік помер через серцеву недостатність.

2 липня суд продовжив Понзелю запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому залишати місце проживання з 22-00 06-00 наступного дня, за винятком випадків необхідності отримання медичної допомоги.

3 травня начальнику і провідному спеціалісту райвідділу Держгеокадастру у Закарпатській області повідомлено про підозру в отриманні 130,5 тис. доларів хабара за сприяння у виділенні земельних ділянок для будівництва гірськолижного спуску та готелю. За версією детективів, загальна сума хабара мала складати 270 тис. доларів.

За матеріалами справи, підприємцю запропонували підшукати чотирьох осіб – учасників АТО, від яких отримати довіреність для подальшого безоплатного виділення їм у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення по 2 га кожна в урочищі “Перниз”. Пізніше цільове призначення ділянок можна змінити, викупити та використати за власною потребою.

З 15 березня 2018 року розслідуванням справи займалася Генеральна прокуратура. Тільки в травні після затримання підозрюваних справу було передано до НАБУ.

Про Захід