Закарпатська митниця ДФС: статистика

Опубліковано:

 

У Закарпатській митниці ДФС акредитовано 4 465 учасників зовнішньоекономічної діяльності. Варто зазначити, що протягом січня-вересня 2018 року зовнішньоторговельні операції здійснювали майже 47% від загальної кількості акредитованих суб'єктів  ЗЕД.

У відомстві зазначають, що протягом січня-вересня 2018 року порівняно з аналогічним періодом минулого року відбулося збільшення загальної кількості оформлених вантажних митних декларацій на 3,57 %.

Всього з початку року оформлено понад 124 тис. митних декларацій, з яких безпосередньо по напрямкам переміщення: імпорт – понад 54 тис., експорт – більше 48 тис. та транзит – понад 21 тис.

Загальна вартість імпорту (виключно ІМ-40 без врахування інших режимів ввезення) протягом січня-вересня становить майже 16,4 млрд грн, що на 34 % більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Фахівці Закарпатської митниці ДФС інформують, що до основних імпортних товарів (ІМ-40) входять: транспортні засоби; обладнання,  їх частини, побутова  та комп'ютерна техніка; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; прилади, та інструменти для промисловості; папір та картон.

Відтак, країни з яких в основному відправляються переміщувані товари у режимі ІМ-40 розмістились в такому порядку: Угорщина, Чехія, Австрія, Словаччина, Італія, Німеччина, Польща, Словенія, Румунія, Китай.

Загальна вартість експорту (ЕК-10) становить майже 5,8 млрд грн, що на понад 18% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Основні експортні товари (режим ЕК-10) протягом дев'яти місяців: лісоматеріали оброблені, завтовшки більш як 6 мм; соєві боби; вугілля деревне; деревина паливна; деревна тріска або стружка; інші меблі та їх частини; листи для облицювання, листи для фанери не більш як 6 мм; кукурудза; інвентар, обладнання для спорту; плавальні басейни, басейни для дітей; вироби столярні та теслярські будівельні деталі; насіння та спори для сівби. Країни до яких вивозяться товари, відповідно до їх вартості та співвідношення до загального обсягу експорту розмістились в такому порядку: Угорщина, Німеччина, Італія, Румунія, Австрія, Словаччина, Польща, Чехія, Росія, Франція.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід