В Івано-Франківську урочисто освятили унікальний храм

Опубліковано:

У неділю, 7 жовтня, в Івано-Франківську відчинила для вірян двері унікальна церква Пресвятого Серця Христа Чоловіколюбця і Блаженних Священномучеників Єпископів Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка.

Храм освятив Архієпископ і Митрополит Володимир Війтишин. Святиня сягає 33 метри і розташована на вул. Ленкавського, повідомляє “Бріз”.

Святиня поєднала у собі елементи гуцульсько-бойківського храмобудівництва та сучасні урбаністичні технології. Оригінальний архітектурний проект створили фахівці Львівської Політехніки на чолі з професором Олегом Боднаром.

Церква – це також храм-пам'ятник нескореній Греко-Католицькій Церкві. Він посвячений Найсвятішому Серцю Христовому, під покровом якого Церква пережила півстоліття жорстоких комуністичних переслідувань у катакомбах та стала провісницею Незалежної України. Він водночас посвячений трьом героям віри, які не скорилися перед безбожним режимом і вибрали шлях мучеництва, мужньо пройшовши до кінця Хресною Дорогою Ісуса Христа і ставши вражаючим прикладом до наслідування. 

Про Захід