На Закарпатті побудують житло для двох дитбудинків сімейного типу

Опубліковано:

 

У п'ятницю, 5 жовтня, під головуванням заступника голови Закарпатської ОДА Ярослава Галаса відбулося п'яте засідання обласної комісії з визначення напрямів та об'єктів, на які буде спрямовано у 2018 році субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на вирішення житлових проблем дітей із незахищених верств населення. Йдеться про фінансування проектних, будівельно-ремонтних робіт, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та наближених до сімейних форм виховання, забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа. 
Цього разу обласна комісія розглянула три пропозиції. Це – придбання у приватну власність житла для двох осіб з однієї родини (одна особа з інвалідністю) в Міжгірському районі, придбання житла для створення дитячого будинку сімейного типу у м.Ужгород та виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво дитячого будинку сімейного типу у м.Хуст.
За підсумками обговорення та аналізу наданих матеріалів члени комісії рекомендуватимуть облдержадміністрації здійснити відповідний розподіл субвенції з державного бюджету містам Ужгород та Хуст, а також Міжгірському району на суму 3,5 мільйона гривень.
За результатами попередніх чотирьох засідань в області придбано у приватну власність 13 приміщень для 17 осіб та приміщення для 1 дитячого будинку сімейного типу в сумі понад 7,7 мільйона гривень.
Законом України „Про Державний бюджет України на 2018 рік” за бюджетною  програмою 2511180 „Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа” обсяг видатків Закарпатській області становить 20,7 мільйона гривень, інформує прес-центр Закарпатської ОДА.

Про Захід