В Ужгороді на квартирній черзі перебувають 115 сімей військових Ужгородського гарнізону

Опубліковано:

 

Нарада з питань забезпечення житлом військовослужбовців – тих, що захищають Україну на сході та ветеранів напередодні відбулася в Ужгородській міській раді за участі заступника голови Закарпатської ОДА Віктора Мікуліна, міського голови Богдана Андріїва, його заступника Олександра Білака, головного архітектора Ужгорода Олега Боршовського, представників Ужгородського військового гарнізону, військової прокуратури, Управління Служби безпеки України в Закарпатській області, регіонального відділення Фонду держмайна, інформує прес-служба міськради.

Нині на квартирній черзі перебувають 115 сімей військових Ужгородського гарнізону, із них 22 у списках протягом 10-15 років, 21 родина – 15-20 років, і 19 – більше 20 років. Останній будинок в Ужгороді безпосередньо для військовослужбовців звели ще у 1994 році.

Заступник голови ОДА Віктор Мікулін зазначив, що якщо буде визначено ділянку під будівництво або будівлю, яку можна реконструювати – є можливість залучити на виконання  робіт кошти  з позабюджетних джерел фінансування,  такі проекти вже реалізовуються в кількох містах України. Проведено міжнародний конкурс на архітектурну розробку житлового комплексу в поєднанні з соціально-реабілітаційними об'єктами.

Міський голова Богдан Андріїв запропонував насамперед узагальнити інформацію про потенційні ділянки та споруди, які є на балансі міста, обласних структур, у віданні Фонду держмайна, Міністерства оборони, вивчити можливості виділення земельної ділянки.

Віктор Мікулін наголосив, що готовий бути куратором проекту, проведе аналогічні зустрічі в інших містах краю, оскільки у військовослужбовців є чимало соціальних проблем, які необхідно спільними зусиллями вирішувати.

Про Захід