В Закарпатті понад 1 млн 280 тис. надійшло від легалізації працівників

Опубліковано:





– Виплата зарплат у конвертах деморалізує економічне середовище і гальмує рух кожного члена суспільства до благополуччя, тому боротьба із зарплатами в “конвертах” в області ведеться не на рівні одного конкретного відомства, а масштабно по всій території області, – зазначає Ігор Кріль, начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Протягом січня-листопада 2014 року 2060 громадян завдяки проробленій роботі працівників фіскальної служби та представників місцевої влади області, були офіційно працевлаштовані, з усіма законними правами та обов'язками. Також до бюджету додатково надійшло 373 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 907 тис. грн єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

На думку Ігора Кріля, працювати треба не тільки для того, щоб отримувати зарплату, а й для того, щоб, окрім застосування своїх навичок, забезпечувати соціальну захищеність як самого себе, так і своїх близьких. За його словами, отримати зарплату в конверті легко, але і роботодавцю, і працівнику необхідно задуматись, що станеться, якщо працівник втратить роботу, захворіє або прийде пора виходити на пенсію?

Фахівець роз'яснює, що роботодавець, який виплачує зарплату в конверті, створює “нездорові” умови конкуренції, в результаті чого підприємства, що виплачують всі податкові зобов'язання, вимушені припиняти свою діяльність. Той хто виплачує “тіньові” зарплати жодною мірою не діє в інтересах працівника – він тільки прагне отримати власну вигоду, в ході якої працівник позбавляється права хоч на якийсь але стабільний і безпечний матеріальний рівень життя.

– Водночас, в зв'язку із достатньо великим податковим навантаженням на зарплатний фонд в Україні пропонується внести зміни до законодавчих актів та знизити, зокрема, ставки єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне страхування: де той, хто мало заробляє, платить менше, а той хто заробляє більше, відповідно і платить більше, – зазначає начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС області.

Відділ комунікацій Головного управління
ДФС у Закарпатській області


Про Захід