На Хустщині з’явився новий дитсадок (Фото)

Опубліковано:

 

Його появі посприяв ПрАТ "Закарпаттяобленерго".

Відсутність дошкільного навчального закладу – одна з основних проблем Нижнього Бистрого, що на Хустщині. Проблема гостра, адже садочок потрібен і для населеного пункту, і для місцевої гімназії з інтернатним відділенням, у якому перебуває півтори сотні дітей із неблагополучних та малозабезпечених родин. Учора питання вдалося вирішити кардинально: ПрАТ "Закарпаттяобленерго" передало на баланс району для облаштування садочка будівлю адмінкорпусу Теребле-Ріцької ГЕС.

Ще на початку року до інвесторів ПрАТ "Закарпаттяобленерго" під час візиту на гідроелектростанцію звернулося керівництво Нижньобистрівської школи-інтернату (зараз заклад перейменовано) із проханням посприяти у вирішенні нагальних проблем освітнього закладу, а саме – відремонтувати один із корпусів, який перебував у вкрай занедбаному стані. "Оскільки обленерго постійно допомагає цьому освітньому закладу, було вирішено не відмовляти й зараз, щоправда, вирішити проблему кардинально. Так, інвестори ухвалили передати тільки що відремонтовану адміністративну будівлю Теребле-Ріцької ГЕС у комунальну власність району з тим, аби вже районна влада утворила на базі об'єкту необхідний навчальний заклад", – прокоментував генеральний директор ПрАТ "Закарппаттяобленерго" Віктор Петров.

Слід відзначити, що адміністративна будівля, про яку йде мова, побудована в 1956 році, а зараз капітально відремонтована. Це двоповерхове приміщення загальною площею майже 680 квадратних метрів якнайкраще мало б підійти для вирішення поставленого завдання. На сьогодні тут уже повністю оновлено фасад будинку, встановленонову покрівлю, замінено старі вікна на сучасні вакуумні, що зберігатимуть тепло в кімнатах. Крім того, всередині будівлівідремонтовані санвузли, приміщення під харчоблок та їдальню, сходова клітина, коридори, частково – кімнати на другому поверсі. Що важливо, неподалік адмінбудівлі розміщена паркова зона, де можна буде обладнати необхідний для дітей ігровий майданчик.

Тож у підсумку було прийнято рішення про передачу адмінбудівлі на баланс району, а 28 вересня 2018 року, під час чергової сесії Хустської райради, її голова Юрій Іванчо оголосив депутатам приємну новину.  "Сьогодні було підписано Акт передачі адмінбудівлі Теребле-Ріцької ГЕС на баланс райради. Відзначу, що це приміщення допоможе вирішити одне з важливих питань населеного пункту – відсутність дошкільного навчального закладу. Тож я від імені всього депутатського корпусу висловлюю щиру вдячність керівництву та інвесторам ПрАТ "Закарпаттяобленерго" за постійну підтримку, за те, що вони переймаються проблемами району", – відзначив Юрій Іванчо.

"Цей об'єкт ідеально підходить для облаштування освітнього закладу, він відповідає санітарним та будівельним нормам. Хотілося б висловити вдячність людям, які допомогти в тому, щоб у Нижньому Бистрому запрацював дошкільний заклад", –додавголова Хустської РДА Назарій Павлій.

Слід додати, що ПрАТ "Закарпаттяобленерго" взяло на себе зобов'язання допомогти і з подальшим облаштуванням дошкільного навчального закладу.

Прес-служба ПрАТ "Закрапаттяобленерго

Про Захід