Благодійність по-студентськи

Опубліковано:





 Напередодні Нового року та Різдва Христового люди звикли дарувати одне одному подарунки. Кожен в очікуванні чогось особливого, незвичного, навіть казкового. Найбільше нашої уваги потребують діти. Особливо ті, що позбавлені батьківського піклування.

Тож студенти з різних факультетів – філологічного, історичного, юридичного, географічного, математичного, фізичного, європейського права і правознавства, міжнародної політики, менеджменту та бізнесу та інших – поїхали дітей Берегівської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів та Великоберезнянської школи-інтернату. Несли із собою не тільки сюрпризи, а й свою увагу.

Потішившись подарунками, школярі молодших класів розповідали вірші, співали пісні, колядки, за що отримували додатковий приз. Найбільше здивував четвертокласник, котрий уміло декламував вірші Тараса Шевченка (зокрема, “Мені тринадцятий минало…”).

Дарунки підготували
Зі старшокласниками спілкувалися про те, як не помилитися у виборі професії. Студенти розповідали про свої факультети, рекомендували учням вступати саме до Ужгородського університету.

Заступник голови профкому студентів, студент історичного факультету Олександр Варшава каже: “Поїздка в школу-інтернат, з одного боку, подарувала багато радості від спілкування з дітками, з іншого — ми побачили, наскільки не вистачає тій малечі батьківської ласки, сімейного тепла. Пообіцяли їм частіше приходити в гості, бо якщо є змога – треба допомагати!”.

Студентка факультету європейського права і правознавства Даніела Голод розповіла: “Перед святом Миколая профком студентів УжНУ, кожен у себе на факультетах, зібрав кошти, іграшки та ще багато речей для дітей. За останній час я відвідала багато дитячих будинків, і цього разу з великим задоволенням поїхала. Той час, що ми провели з дітками, не забувається. Радість і щастя в очах дітей особливі”.
Галина Риган, Медіацентру УжНУ
 


Про Захід