У Хусті судитимуть хабарників-посадовців (Фото)

Опубліковано:

 

Оперативними працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області спільно з Хустською місцевою прокуратурою затримано двох головних державних інспекторів Управління Держпраці в Закарпатській області та викладача одного з медичних коледжів області при вимаганні та отриманні ними неправомірної вигоди на загальну суму 11 000 гривень.

19 червня 2018 року затримано головного державного інспектора Управління Держпраці в Закарпатській області при вимаганні та отриманні неправомірної вигоди 300 доларів США від одного з місцевих підприємців за непритягнення його до адміністративної відповідальності за неоформлення найманого працівника. Під час досудового розслідування також було встановлено причетність до даного злочину ще одного головного інспектора цього ж Управління Держпраці.

21 червня 2018 року правоохоронцями затримано також голову комісії – викладача одного з медичних коледжів області при вимаганні та отриманні неправомірної вигоди 3000 гривень, від студентів коледжу за не перешкоджання в успішній здачі сесії та виставлення позитивних оцінок.

Всім трьом фігурантам було повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою) та обрано запобіжні заходи: для посадовців Управління Держпраці в Закарпатській області у вигляді застави – 105 тисяч гривень для одного та 52 800 гривень для іншого, яка останніми була внесена, а для викладача медичного коледжу у вигляді особистого зобов'язання.

Наразі досудове розслідування по всіх вказаних фактах закінчено, обвинувальні акти відносно головних державних інспекторів та голови комісії – викладача медичного коледжу скеровано до суду.

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

МВС України 
Національна поліція України
Департамент захисту економіки Національної поліції України

Про Захід