На Закарпатті 2018 рік назвали роком гастрономічного туризму (Відео)

Опубліковано:

Кращих фахівців у сфері туризму нагородили в Ужгороді. Власники сільських садиб, ферм, баз відпочинку, закладів розміщення та харчування зібралися в атріумі облдержадміністрації.

Під час свята було визначено переможців у номінаціях:
"Кращий туристичний район": І місце – Мукачівський, ІІ місце – Берегівський, ІІІ місце – Ужгородський район;
"Гастрономічна родзинка року": Весела стайня "Чіга-біга" (Великоберезнянський район);
"Кращий туроператор": "Про Карпати" (м. Ужгород).
Передувала урочистостям науково-практична конференція "Три "Т" в туризмі: туризм, транспорт, технології", яка цього року присвячується гастрономічному та винному туризмові. До слова, 2018 рік Національною туристичною організацією було оголошено саме роком гастрономії. А для Закарпаття – це одна з головних родзинок, акцентів і переваг у туристичній галузі.
На сьогодні мережа оздоровчих, рекреаційних та туристичних об'єктів на території Закарпаття нараховує 445 санаторно-лікувальних та туристично-оздоровчих об'єктів, а також понад 460 сільських садиб, у яких одночасно можна розмістити понад 20 тисяч туристів. Щорічно в області спостерігається збільшення кількості туристів, а відповідно й обсягу наданих туристичних послуг та надходжень до місцевих і державного бюджетів. За даними попереднього моніторингу, Закарпаття й цього року тримає першість в Україні за обсягом внутрішнього туризму, інформує прес-центр Закарпатської ОДА.

Цей, 2018-ий рік, фахівці назвали роком гастрономічного туризму. 

Більше у відео УжІнформ:

 

 

Про Захід