Стало відомо, чому СБУ провела обшуки на території найбільшого курорту Прикарпаття

Опубліковано:

Обшуки в комплексі Буковель пов'язані з розкраданням коштів Дорожнього фонду, повідомили в СБУ.

СБУ зазначає, що викрила масштабну протиправну схему привласнення посадовими особами Служби автомобільних доріг коштів Дорожнього фонду. За наявними даними, чиновники під час тендерних закупівель "санкціонували" використання комерсантами неякісних будівельних матеріалів, що призвело до передчасного руйнування дорожнього покриття, інформує "Ліга. Бізнес".

"… правоохоронці встановили, що посадові особи комерційних структур, задіяних в схемі, використовували в документації підроблені атестати виробництва асфальтобетонних сумішей", – повідомляє СБУ. "Дозволи" підприємців були нібито зареєстровані в компанії Дорожній контроль якості. Таким чином підозрювані підтверджували наявність у них відповідної матеріально-технічної бази, зокрема, асфальтобетонних заводів, потрібних для перемоги у відкритих конкурсних торгах.

Досудове слідство встановило, що необхідна сертифікація заводів фактично не проводилася і відповідні атестати комерсантам не видавалися.

Роботи виконувалися з використанням матеріалів сумнівного походження. "Однак, за затвердженими актами виконаних робіт матеріали оплачувалися за нормативами високої якості", – зазначають в СБУ.

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомила УП, що обшуки провели на території Буковеля, але сам комплекс не пов'язаний з ними. "Так, структура на його території була. Хоча сам комплекс відношення до справи не має", – сказала вона.

Вчора, 20 вересня, колишній гендиректор Буковеля, а нині – депутат Олександр Шевченко заявив, що співробітники СБУ провели обшуки в приміщеннях Буковеля і буковельської дорожньої компанії ПБС.

Виступаючи в "Свободі слова" в ніч на 21 вересня, Шевченко підтвердив, що обшуки пов'язані саме з ПБС, а не курортом. Шевченко підкреслив, що вважає обшуки політично мотивованими.

За даними системи YouControl, засновником комплексу Буковель є компанія Скорзонера.По даними Єдиного реєстру юросіб, фізосіб-підприємців та громадських об'єднань, бенефіціарами Скорзонери є екс-власники ПриватБанку.

У травні цього року повідомлялося, що Національний банк України (НБУ) програв екс-власникам банку в суді і не зможе забрати у них курорт Буковель.

Ці договори були укладені між Скорзонерою і НБУ в жовтні 2014 року. Предметом іпотеки за договорами виступало належне позивачеві нерухоме майно (земельні ділянки) в с. Поляниця, де і розташований курорт Буковель.

Про Захід