На Закарпатті знову спалах кіру: ушпиталено вже 18 школярів

Опубліковано:

 

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ "ЗОЛЦМОЗ" України Вікторія Тимчик в с.Горонда Мукачівського району зареєстрований спалах кору серед учнів  загальноосвітньої школи, інформує прес-центр ОЦЗ у Закарпатській області.

Станом на 20 вересня захворіло  18 школярів.  У 17 – зареєстровано легку форму перебігу кору, всі вони перебувають на амбулаторному лікуванні.

Заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Михайло Радь зазначив, що до інфекційного відділення ОДЛ м. Мукачево, госпіталізована тільки одна школярка із середньою формою  перебігу захворювання. Стан дитини задовільний і за прогнозами лікарів вже за день-другий дівчинка буде готуватися до виписки.  

На засіданні комісії ТЕБ та НС при Мукачівській РДА прийнято рішення про  призупинення  навчально – виховного  процесу  у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Горонда.

Розстеження спалаху триває, всі обставини з'ясовуються.

За оперативними даними з початку 2018 року в Закарпатській області зареєстровано 3 107  випадків кору, в т.ч.  2 513  випадків серед дитячого населення  та  594  у дорослих.

Моніторинг за перебігом епідемічної ситуації та медико – профілактичні заходи тривають.

 

Нагадуємо, в усіх районів і містах області є вакцина від кору.

Медики закликають робити щеплення.  

Про Захід