“Рахункова палата готова перевірити, як захищають українські ліси”, – Валерій Пацкан

Опубліковано:

 

"Вже у цьому півріччі ми перевіряємо, як витрачалися кошти, виділені на ремонт доріг, внутрішньо переміщених осіб, військових тощо. Це ті питання, які турбують багатьох українців. І я ініціюватиму, щоби в план аудитів на наступний рік були включені перевірки таких важливих соціальних програм, як "теплі кредити" та "доступні ліки". Рахункова хоче допомогти державі зробити ці програми більш якісними та ефективними. Щоби гроші на утеплення не закінчувалися в середині року, а за ліки не відшкодовувалася 1 копійка". Такий коментар залишив на своїй сторінці у соцмережі ФБ голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

"Вкрай гостро сьогодні стоїть тема вирубки лісів. Для мене це питання особливо болюче – я народився і виріс на Закарпатті". – написав Пацкан, – "Сьогодні Україну називають найбільшим експортером нелегальної деревини до Євросоюзу. І Рахункова палата готова перевірити, як захищають українські ліси". 

"Українці мають розуміти, що Рахункова перевіряє не якісь міфічні кошти, а їхні гроші, ефективність їх використання", – написав у пості держслужбовець – "І ми будемо затверджувати план аудитів на наступний рік, враховуючи насамперед суспільний резонанс і актуальність тем".
Відомо, що до 1 жовтня Розрахункова палата планує затвердити план аудитів на перший квартал 2019 року. А до кінця грудня – повний план роботи на наступний рік.

Про Захід