Закарпатські митники позбавили іноземного громадянина автівки вартістю майже 200 тисяч гривень

Опубліковано:

Сьогодні на пункті пропуску "Солотвино" працівники Закарпатської митниці ДФС припинили спробу вивезення до ЄС тютюнових виробів. Незаконно перемісти цигарки з України через митний кордон намагався громадянин Румунії.

Іноземець заїхав на пункт пропуску автомобілем "AUDI A6" із польською реєстрацією.

Перед початком проведення митного контролю громадянин усно заявив про відсутність у нього товарів та предметів, прихованих від митного контролю або таких, які заборонені до вивезення з України.

За інформацією Управління СБ України  в Закарпатській області та на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, працівники митниці направили транспортний засіб для проведення митного огляду.

Відтак, при проведенні поглибленого митного огляду  транспортного засобу, було виявлено в спеціально виготовленому тайнику, під запасним колесом автомобіля, в підлозі багажного відсіку приховані від митного контролю тютюнові вироби, а саме 2590 пачок цигарок "Compliment" без акцизних марок України.

Таким чином громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України тютюнових виробів з приховуванням від митного контролю.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки, вартістю майже 36,5 тис. грн та транспортний засіб вартістю понад 196 тис. грн, вилучено.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід