В Ужгороді маршрутки № 4 та № 158 не курсують через відсутність водіїв

Опубліковано:

Як повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради, реагуючи на звернення жителів мікрорайону “Червениця”, на маршруті №4 “пл. Корятовича –  КПП “Ужгород” (через вул. Верховинську, Лозову, Сріблясту) провели конкурс та визначили нового перевізника. Однак перевізник поки не готовий відновити роботу маршруту через відсутність водія. Виконком уже направив підприємцю попередження, тож якщо він не розпочне виконання перевезень, буде прийнято рішення про проведення нового конкурсу.

Крім того, відділ транспорту міської ради повідомляє, що так само через відсутність водія (попередній був звільнений перевізником за скаргами пасажирів) тимчасово призупинялося обслуговування маршруту № 158 “пл. Корятовича – міський цвинтар “Барвінок”.

Перевізники зазначають, що у сфері пасажирських перевезень нині катастрофічно не вистачає кваліфікованих кадрів. Чимало водіїв виїжджають на роботу за кордон. Останній конкурс показав, що інвестори не мають бажання та можливостей вкладати кошти у ринок пасажирських перевезень. Перевізники, які беруть участь у конкурсах, надають транспортні засоби, що не задовольняють ані пасажирів, ані міську владу, бо це дає змогу забезпечити перевезення пасажирів лише на мінімальному рівні. Однак, як повідомляє прес-служба, виконком Ужгородської міської ради вживає всі можливі заходи для належного забезпечення перевезення пасажирів.

 

Про Захід