Закарпаття отримало 14 мільйонів гривень для будівництва футбольних майданчиків

Опубліковано:

29 серпня Уряд ухвалив зміни до порядку використання коштів, передбачених бюджетною програмою з будівництва футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України. Відтепер гроші, передбачені у Держбюджеті, можуть бути використані громадами для співфінансування при побудові майданчиків.

Всього у бюджеті на 2018 рік закладено 370 мільйонів гривень, які Кабмін розподілив між регіонами пропорційно до кількості населення до 17 років. Таким чином Закарпатська область отримає 14 мільйонів гривень.

Вказаною постановою Кабінету міністрів України від 29 серпня 2018 р. № 690 також передбачено, що при відборі проектів для участі у цій програмі, перевагу будуть надавати проектам, розміщеним на територіях опорних закладів освіти чи дитячо-юнацьких шкіл. Важливою умовою надання фінансування з Держбюджету є також участь громади у співфінансуванні побудови майданчиків не менше, ніж на 50%.

Бюджетна програма з будівництва футбольних полів діє вже другий рік поспіль в Україні. У 2017 році вона була ухвалена посеред бюджетного року, втім попри брак часу минулого року було профінансовано 298 регіональних проектів на 243,8 мільйони гривень.

Аби інформаційно допомогти місцевим громадам побудувати футбольні майданчики, фінансування яких передбачено бюджетною програмою, максимально залучити громадськість до цього процесу, за сприяння Федерації Футболу України, започатковано громадську ініціативу "Будуй Поле".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про Захід