На Закарпатті нагородили найкращих спортсменів області (Фото)

Опубліковано:

Щорічно в другу суботу вересня в Україні відзначають День фізкультури і спорту. Сьогодні (7 вересня) в атріумі облдержадміністрації відбулися обласні урочистості за участі спортсменів, фізкультурників, ветеранів спорту, тренерів, спортивних суддів, працівників фізкультурно-спортивних закладів, центрів, управлінь та відділів, викладачів з фізичного виховання тощо. Із професійним святом присутніх привітали голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, виконуючий повноваження голови обласної ради Йосип Борто, начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан, інформує прес-центр Закарпатської області.
– Облдержадміністрація особливу увагу приділяє недопущенню скорочення інституцій галузі фізичної культури, яка донедавна утримувалася за рахунок Держбюджету, – наголосив Геннадій Москаль. – Обласні дитячо-юнацькі та спортивні школи переведені на повне утримання з обласного бюджету, в результаті чого в області збережено всю мережу спортивних шкіл. За останні роки значно посилена увага до розвитку матеріально-технічної бази фізкультурно-спортивної галузі, зокрема, щороку успішно реалізуються відповідні обласні програми". Керівник краю також подякував ветеранам спорту – тим, хто стояв біля витоків і заклав основи сьогоднішніх успіхів закарпатського спорту.
Відтак  із нагоди галузевого свята відбулася урочиста церемонія нагородження кращих спортсменів області, провідних тренерів та працівників галузі. Головну відзнаку облдержадміністрації – "За заслуги перед Закарпаттям" – отримав директор, тренер-викладач спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи Олімпійського резерву з футболу Вадим Дьордь. Почесною грамотою ОДА нагороджено Тетяну Вєтошкіну – вчителя фізкультури Червонівської ЗОШ І-ІІІ ст. (Ужгородський район), Михайла Данила – першого віце-президента Федерації боксу Закарпатської області, Василя Деревлянку – віце-президента Федерації боксу Закарпатської області, Анатолія Мандзюка – вчителя фізкультури Лужанської ЗОШ І-ІІІ ст. (Рахівський район), Роберта Панасовича – головного інженера спорткомплексу "ЮНІСТЬ" (Ужгород), Анатолія Плеханова – провідного спеціаліста Закарпатського обласного відділення (філії) Комітету з фізвиховання та спорту Міносвіти України, Сергія Плоскіну – голову Мукачівської районної федерації боксу та Романа Уса – заступника голови відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств у Закарпатській області.
Керівники області також вручили грошові винагороди спортсменам області, чемпіонам та призерам світових, європейських чемпіонатів та кубків з Олімпійських та неолімпійських видів спорту, їх тренерам.
Крім того, було оголошено і відзначено переможців і учасників фотоконкурсу-виставки "Закарпаття спортивне", яка експонується у фойє ОДА. Фотографи-професіонали, фотографи-аматори, початківці до 16 років змагалися в шести номінаціях "Перші кроки у спорті", "Змагальні баталії", "Гордість Закарпаття", "Енергія, що поруч", "Тріумфальна мить" та "Спорт у нашому дворі".  Ознайомитися з їх роботами мали можливість всі присутні на святковому зібранні. 

Про Захід