В Ужгороді фахівці та генпідрядник будівництва на Київській набережній прокоментували вчорашнє падіння крану

Опубліковано:

Фахівці та генпідрядник будівництва на Київській набережній,4 в Ужгороді після вчорашнього випадку, коли під час під час монтування упала стріла крану, сьогодні спільно вийшли на місце проведення робіт та прокоментували подію журналістам, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

Начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради Олександра Зотова повідомила, що будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими комерційними приміщеннями на Київській набережній, 4 ведеться відповідно до дозволу на виконання будівельних робіт, який зареєстрований в ДАБК і розміщений на сайті єдиного реєстру у загальному доступі. Відповідальність за вчорашній випадок – на виконавцеві монтування стріли баштового крану. У повноваженнях ДАБК, за словами Олександри Сергіївни, відслідковувати лише якість будівництва та чи немає відхилень від затвердженої документації.

Віталій Ляхович, начальник відділу управління Держпраці у Закарпатській області, зазначив, що монтажними роботами займався підприємець, дозвіл на монтаж баштових кранів у якого є. Разом з тим, дозвіл управління Держпраці на експлуатацію крану, який тепер монтується, у нього відсутній. Зазначив також, що наразі немає законодавчо передбачених підстав для проведення перевірки.

Прокоментував ситуацію і Михайло Гозда, генеральний підрядник будівництва. Він зазначив, що вчора проводився монтаж стріли крану, за ці роботи відповідає підрядна організація, яка працює на об'єкті. Запевнив, що вся необхідна документація наявна.

Про Захід