На Волині митники з поліцейським “заробляли” на акцизних товарах? (Відео)

Опубліковано:

Прокуратура Волинської області розслідує повідомлення про корупцію службових осіб митниці і незаконного перевезення через кордон алкоголю, сигарет та дизпалива.

Судові ухвали свідчать, що митники за винагороду дозволяли ввезення в Україну підакцизних товарів. До оборудки, ймовірно, причетний також поліцейський, інформує ТРК "Аверс".

Правоохоронці підозрюють в отриманні хабаря службових осіб волинського пропускного пункту "Ягодин", від осіб, які перетинали кордон та незаконно великими партіями перевозили підакцизні товари. 

Кримінал прокуратура відкрила ще у квітні 2017 року, розслідування триває і досі. Відповідно до судових ухвал, історія така – група із чотирьох осіб платила митникам гроші за безперешкодне перевезення через кордон підакцизних товарів: алкоголю, сигарет та дизельного палива. Мало того, правоохоронці здобули дані, які свідчать, що до функціонування такої оборудки залучено і співробітника Любомльського відділення поліції, який крім цього, як зазначається в ухвалі, причетний до незаконного зберігання, збуту та транспортування з метою збуту контрафактної тютюнової продукції, яка виготовлена на території України та на території Республіки Білорусь. 

Правоохоронці уже провели кілька обшуків та вилучили великі партії сигарет та алкоголю. В кінці серпня цього року, слідчі в межах досудового розслідування вилучили 2800 літрів дизельного палива, на які суд наклав арешт. В межах цього ж кримінального провадження, в кінці серпня провели обшуки в одному з приміщень у місті Ковель, де вилучили 168 пластикових ємкостей, об'ємом 5 літрів з рідиною із запахом спирту.

Триває досудове розслідування.

 

Про Захід